Wat zijn de beste zonnepanelen?

Wil jij zonnepanelen kopen? Dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je geen troep koopt. In dit artikel geven we daarom antwoord op de vraag ‘wat zijn de beste zonnepanelen?’. Zo zullen we een aantal goede zonnepaneelmerken uitlichten en de voor- en nadelen van deze panelen beschrijven. Na het lezen van dit artikel weet jij waar goede zonnepanelen aan moeten voldoen en welke zonnepanelen het beste zijn.

Uw verduurzaming specialist
met 20 jaar ervaring

Beste zonnepanelen 2024

Als jij op zoek bent naar de beste zonnepanelen in 2024 passend bij jouw specifieke situatie, dan zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Om je te helpen, hebben we een lijst gemaakt van drie van de beste zonnepanelen op dit moment. Afhankelijk van jouw wensen, budget en de ontwikkelingen in de zonnepanelenmarkt, zullen we waarschijnlijk een van deze drie zonnepaneelmerken adviseren. BY Projects werkt alleen met tier-1 zonnepanelen. Dat zijn zonnepanelen van zonnepaneelleveranciers die voldoen aan een bepaalde classificering.

Beste merken zonnepanelen

By Projects maakt alleen gebruik van tier 1 zonnepanelen. Onderstaande merken zijn allemaal tier 1 zonnepanelen. Lees hieronder per merk wat de voordelen zijn.

  1. LONGi – Zonnepanelen met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding en een betrouwbare reputatie. Op dit moment is LONGi wereldleider als het gaat om monokristallijn zonnepanelen.
  2. Jinko Solar – Jinko Solar biedt hoogwaardige zonnepanelen die zijn ontworpen om de meest optimale prestatie te leveren. Zij bieden een uitgebreid aanbod van verschillende typen zonnepanelen en was het eerste bedrijf dat verticaal geïntegreerde zonnepanelen om de markt bracht.
  3. Haitai Solar – Haitai Solar levert wereldwijd innovatieve zonnepanelen van hoge kwaliteit. Zij garanderen een hoog rendement en lage degradatie en focussen zich als relatief nieuwe energieleverancier op de ontwikkeling en kwaliteit van groene energie.
Beste merk zonnepanelen

Beste omvormer zonnepanelen

De beste omvormers voor zonnepanelen zijn degene met een hoog rendement, lage inwendige temperatuur en lange levensduur. Zo’n omvormer zal meer energie uit de zon halen en deze efficiënter omzetten in bruikbare elektriciteit. Door de lage inwendige temperatuur blijft de omvormer langer in topconditie en is minder vatbaar voor schade. Doordat omvormers met een hoog rendement een lange levensduur hebben, verminder je hiermee ook aanzienlijk de kosten voor onderhoud en reparatie.

Nu horen we je denken: ‘hoe weet ik met welke omvormers ik het hoogste rendement kan behalen?’ Als je omvormers gaat aanschaffen, let er dan altijd op of deze serieel of geschakeld zijn. BY Projects werkt alleen met micro’s van het merk Enphase. Dit zijn kleine, geschakelde, omvormers die zich onder de panelen bevinden. Dat betekent dat wanneer een paneel in de schaduw komt te liggen deze automatisch een mindere opbrengst heeft, terwijl de andere panelen die in de zon liggen wel een zo hoog mogelijk opbrengst behalen. Bij een serieel systeem is dit niet zo, zodra een paneel met een serieel systeem in de schaduw komt degraderen de andere panelen ook. Hierdoor haal je niet het maximale uit je zonnepanelen.

Met de micro’s van Enphase haal je niet alleen het hoogst mogelijke rendement uit je zonnepanelen, maar ben je ook klaar voor de toekomst. Enphase heeft de omvormers namelijk zo ontworpen dat we in de toekomst een eventuele aan de micro’s kunnen vastmaken.

De beste zonnepanelen installateur voor jouw zonnepanelen

Niet alleen wil je natuurlijk goede zonnepanelen, je wilt ook de beste installateur. BY Projects helpt zowel bedrijven als particulieren aan kwalitatieve zonnepanelen. Wij hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd als het gaat om het leveren en installeren van hoge kwaliteit zonnepaneelinstallaties. Doordat wij alleen werken met ervaren en goed opgeleide monteurs, staan we garant voor een veilige en betrouwbare installatie. Naast een jarenlange garantie op de zonnepanelen bieden we je daarom 5 jaar garantie op de installatie van zonnepanelen.

Doe de gratis dak-scan

Wil jij zonnepanelen laten installeren? Met onze gratis dakscan kun jij alvast checken hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen. Vul je gegevens in en ontvang vrijblijvend een offerte op maat.