Zonnepanelen storing2024-02-13T13:48:50+00:00

Zonnepanelen storing

Een zonnepanelen storing is vervelend. Over het algemeen gebeurt het zelden dat er een storing optreedt, maar het kan gebeuren. Het kan namelijk zo zijn dat er bijvoorbeeld iets mis gaat met de bekabeling of connectoren. Hoe groot of klein de schade ook is, wij weten door jarenlange ervaring overal raad mee. Hier lees je meer over hoe storingen ontstaan en hoe wij dit oplossen.

Meteen een storing oplossen?

Zonnepanelen storing – waar ligt het aan?

Waarschijnlijk heb je gemerkt dat je zonnepanelen niet goed of helemaal niet meer functioneren. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Soms ligt het alleen aan de bekabeling, maar het kan ook aan het paneel zelf of aan de omvormer liggen. Wij komen graag langs om het probleem te onderzoeken en testen uit te voeren. Aangezien er veel risico’s aan dit werk zitten, raden wij aan om dit altijd door een gecertificeerde vakman uit te laten voeren. Zo weet je zeker dat je zonnepanelen straks weer werken als vanouds.

Verkoop Image Met Effect

Controle

Onderdeel van deze test is vaak het een controle of de stroom nog goed naar de omvormer wordt geleid en of de stroom ook goed wordt doorgegeven door de omvormer. Dit kan worden gedaan met behulp van een instrument waarmee we direct zien of de prestaties naar behoren zijn en hierdoor kunnen we eventueel de plek van het probleem vaststellen. We doen dit door een ampère- en voltage meter te gebruiken. Als we weten waar het probleem ligt, kunnen wij zo snel mogelijk aan de slag om het te verhelpen.

Hoe kun je storing in zonnepanelen voorkomen?

Een storing kan verschillende oorzaken hebben, toch zijn er een aantal zaken die de kans om een storing in zonnepanelen kan verkleinen. Zo heb je bijvoorbeeld invloed op het onderhoud van de zonnepanelen. Beschik je over een onderhoudspakket van BY Projects? Dan is de kans op een storing in de panelen erg klein.

Het is erg belangrijk om goed op te hoogte te zijn van het functioneren van de zonnepanelen. Een defect zonnepaneel heeft namelijk invloed op de andere zonnepanelen.

Slechte verbinding bekabeling van het zonnepaneel2023-12-13T12:34:22+00:00

Door een slechte verbinding tussen de bekabeling en het zonnepaneel zelf kan er storing optreden. Het zonnepaneel ontvangt dan namelijk soms wel en soms geen signaal waardoor het paneel niet goed werkt.

Zogenaamde hotspots in de zonnepanelen2023-12-13T12:34:01+00:00

Door spanningen die ontstaan door hitte en kou (krimpen en uitzetten) kunnen haarscheurtjes in de zonnepanelen ontstaan.

Luchtbellen of vocht onder het glas of tussen de lagen2023-12-13T12:34:56+00:00

Het kan voorkomen dat er vocht onder het glas of tussen de lagen van het zonnepaneel is gekomen. Hierbij komt er vocht tussen de panelen waardoor de onderdelen van een zonnepaneel los kunnen gaan zitten. Ook kan vocht ervoor zorgen dat contacten gaan oxideren.

Meer info?

BY Projects is ervan overtuigd dat we de beste oplossing bieden voor jouw zonne-energie. Wij nemen altijd persoonlijk contact met je op en maken op basis van jouw input graag een aanbod op maat.

Contactformulier

Ga naar de bovenkant