Thuisbatterij2024-02-06T13:22:19+00:00

Besparen en geld verdienen met een thuisbatterij

Ben je op zoek naar een slimme oplossing op meer eigen stroom te gebruiken en minder terug te leveren? Dan is een slimme thuisbatterij precies wat je nodig hebt. Met een thuisbatterij sla je de overdag opgewekte stroom op om deze later zelf te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je een groter deel van je eigen stroom gebruikt en daardoor minder afhankelijk bent van het energienet.

Benieuwd naar wat een thuisbatterij precies voor je kan doen en wat de voordelen zijn in jouw situatie? Plan dan een gratis adviesgesprek in.

Creëer je eigen zelfstroomsysteem met een thuisbatterij

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij werkt in essentie vrij simpel. Met een thuisbatterij sla je de opgewekte stroom op die je niet meteen verbruikt. Deze stroom kun je dan gebruiken wanneer je deze stroom nodig hebt. Zo ga je niet alleen nuttiger om met de energie die je hebt opgewekt, maar gebruik je de stroom ook pas wanneer dit voor jou het beste uit komt. Ook in de avond. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van een energieleverancier en prijsschommelingen op de energiemarkt.

Hoe werkt dit dan precies? Wanneer je geen thuisbatterij hebt, lever je het overschot aan opgewekte stroom weer terug aan het energienet. Met een thuisaccu creëer je de mogelijkheid om deze stroom op te slaan en niet direct terug te leveren. Zo kun je de stroom later weer gebruiken wanneer je het harder nodig hebt. Zo gebruik je meer van je eigen energie. Is de thuisbatterij leeg? Dan schakel je automatisch over naar stroom van het net. Een thuisbatterij kan ervoor zorgen dat je tussen de 60% en 80% van je eigen opgewekte stroom gebruikt.

Zelf consumptie met een thuisbatterij

(Klik op de afbeelding voor een vergrote versie)

Monitoring App Gif 2

Ga voor kostenbesparing

Een thuisbatterij gebruik je in samenwerking met een dynamisch energiecontract bij een energieleverancier. Deze samenwerking zorgt ervoor dat je kunt handelen met de thuisbatterij. Wanneer stroom goedkoop is koop je stroom in, wanneer de stroom duur is, verkoop je de stroom terug aan het net. Op die manier zorgt de thuisbatterij meteen voor een besparing.

Om deze besparing zo hoog mogelijk te maken, maken we gebruik van het slimme energieplatform Jabba.

Met Jabba til je je thuisbatterij naar een hoger niveau. Het slimme energieplatform vlakt de pieken in je energieverbruik af, want het laadt en ontlaadt op strategische momenten (afhankelijk van de prijs van de stroom). Het resultaat? Meteen een lagere energiefactuur.

Veelgestelde vragen

Is een thuisbatterij veilig?2024-01-30T14:08:06+00:00

BY Projects werkt met de hoogste kwaliteit thuisbatterijen van AlphaESS. AlphaESS is één van de grootste fabrikanten van hybride batterijsystemen wereldwijd. Dankzij haar lithium-ion-technologie is AlphaESS pionier in de markt en is kwaliteit gegarandeerd.

Heb je zonnepanelen nodig voor gebruik van een thuisbatterij?2024-02-06T13:14:34+00:00

Bij de aanschaf van een slimme thuisbatterij heb je verschillende opties, afhankelijk van je behoeften en situatie:

  1. Zonnepanelen zijn niet vereist: Als je geen zonnepanelen hebt of wilt, kun je nog steeds profiteren van de voordelen van de Slimme Thuisbatterij. Met een dynamisch energiecontract bij een energieleverancier en aanmelding op ons energieplatform, kan het systeem volledig autonoom voor je handelen en werken zonder de noodzaak van zonnepanelen.
  2. Alles-in-één oplossing: Voor wie direct een volledig systeem wil, bieden wij de mogelijkheid om zowel de Slimme Thuisbatterij als zonnepanelen aan te schaffen. In dit geval worden de panelen rechtstreeks op de hybride omvormer aangesloten voor optimale efficiëntie.
  3. Integratie met bestaande zonnepanelen: Als je al zonnepanelen hebt, is het ook mogelijk om onze Slimme Thuisbatterij rechtstreeks aan te sluiten op je bestaande PV-installatie. Dit kan zowel bij seriële als parallel geschakelde systemen, waardoor je je bestaande investering in zonne-energie kunt optimaliseren met de voordelen van energieopslag.
Wat kost een thuisbatterij?2024-01-30T13:20:01+00:00

De vanafprijzen voor Slimme Thuisbatterijen.

1-Fase batterij 3.8kWh uitbreidbaar naar vier batterijen € 4.650
1-Fase batterij 10kWh uitbreidbaar naar zes batterijen € 6.990
3-Fase batterij 8.2kWh uitbreidbaar naar zes batterijen € 8.290

Kan ik bij een stroomstoring mijn woning nog van stroom voorzien?2024-01-23T14:05:15+00:00

Tijdens een stroomstoring zal het AlphaESS energieopslagsysteem dankzij de ingebouwde UPS (Uninterrupted Power Supply) dienen als noodstroomvoorziening. Wanneer er een stroomstoring optreedt, kan de thuisbatterij het in minder dan 20 milliseconden overnemen en merkt u misschien niet eens dat het licht flikkert.

Je kunt ervoor kiezen om een aantal kritische apparaten in je huis aan te sluiten op de back-up uitgang van de thuisaccu, zoals koelkasten, diepvriezers, computers etc. Hierdoor blijven deze apparaten operationeel en voorkom je mogelijke problemen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om uw hele huis van stroom te voorzien met de overtollige zonne-energie die eerder in de batterij is opgeslagen.

Geïnteresseerd?

Ga voor een gratis adviesgesprek

Benieuwd of de thuisbatterij ook voor jouw situatie een slimme keuze is? Zodra we je gegevens hebben ontvangen, nemen we contact met je op. Samen kunnen we het adviesgesprek inplannen of direct kijken naar de mogelijkheden van een thuisbatterij bij jou thuis!

Overzicht van het assortiment thuisbatterijen van BY Projects

Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij?

Ben je zoek naar een efficiënte manier om meer gebruik te maken van je eigen opgewekte stroom en minder terug te leveren aan het net? Dan biedt een slimme thuisbatterij de perfecte oplossing. De thuisbatterij heeft naast dit voordeel, nog meer voordelen die we je graag laten zien.

 

Kostenbesparing

Door de  in de thuisbatterij opgeslagen energie te gebruiken tijdens piekmomenten, reduceer je de hoeveelheid stroom die je nodigt hebt van netdiensten. Op die manier kun je flink besparen op de kosten die anders aan je energieleverancier kwijt zou zijn.

Milieuvoordelen

Door over te stappen op een thuisbatterij, draag je bij aan een schonere en duurzamere energietoekomst. Door het gebruik van hernieuwbare energie kunnen we de behoefte aan fossiele brandstoffen namelijk verminderen.

Verhoogd verbruik van hernieuwbare energie

Opslag van overtollige energie die wordt opgewekt tijdens perioden van hoge productie, voor gebruik tijdens perioden van lage productie of ’s nachts. Dat zorgt voor een verhoogd gebruik van hernieuwbare energie.

Verbeterde efficiëntie van zonnepanelen

Verbeter de prestaties van je zonnepanelen door de invloed van schaduw en onderbrekingen te verminderen. Hierdoor krijg je een constantere en betrouwbaardere stroomopbrengst.

 

Sfeerfoto van een thuisbatterij die naast een plant staat.

Wanneer is een thuisaccu interessant?

Of een thuisbatterij voor jou van meerwaarde is, hangt af van je specifieke omstandigheden. We analyseren je energieproductie in vergelijking met je energieverbruik en de oriëntatie van je dak. Als je energieproductie en verbruik ongeveer gelijk zijn of als je meer verbruikt dan produceert (onderproductie), dan is een thuisbatterij een aantrekkelijke overweging! Naast je energieproductie en verbruik kijken we ook naar de oriëntatie van je dak:

Zonnepanelen op het zuiden
Als je zonnepanelen op het zuiden liggen, genereer je vooral gedurende de dag veel zonne-energie. Als je energieverbruik ’s middags laag is, is het verstandig om de overtollige stroom op te slaan in een thuisbatterij. Hierdoor kun je de opgewekte energie ’s avonds gebruiken.

Zonnepanelen in een oost-west opstelling
Als je zonnepanelen in een oost-west opstelling hebt, wek je zowel ’s ochtends als ’s middags veel energie op. Dit is een gunstige situatie om de opgewekte stroom in een kleine batterij op te slaan. Zo verhoog je je eigen energieverbruik, en door slimme sturing kun je ook profiteren van variabele energietarieven.

Meer info?

BY Projects is ervan overtuigd dat we de beste oplossing bieden voor jouw zonne-energie. Wij nemen altijd persoonlijk contact met je op en maken op basis van jouw input graag een aanbod op maat.

Contactformulier

Ga naar de bovenkant